Izjava o varovanju podatkov Academic Singles

Printer versionPDF version

(24.06.2020)

Varstvo osebnih podatkov je pomembna želja podjetja be2 S.à.r.l., 13 rue du Commerce L-1351 Luxembourg Luxembourg (v nadaljevanju »be2 S.à.r.l.“). Zaradi tega podatke naših strank obdelujemo izključno ob upoštevanju veljavnih predpisov o varovanju podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov).

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo samo, če nam te podatke v sklopu postopka registracije date na razpolago za uporabo storitev Academic Singles na naši spletni strani (v nadaljevanju »Academic Singles«) in jih imamo zaradi vaše privolitve pravico zbirati, uporabljati in obdelovati.  

Osebni podatki

Osebni podatki so vse informacije, ki se nanašajo na določene ali določljive fizične osebe (v nadaljevanju »zadevna oseba«). Razlikujemo med osebnimi podatki v okviru brezplačnega profila in članstva premium.

 

Brezplačni profili

Ob brezplačni registraciji zbiramo in obdelujemo sledeče osebne podatke:

Matični podatki: Ime, e-poštni naslov, geslo, spol, iskani spol, rojstni datum

Osebnostne značilnosti: Karakterne lastnosti, velikost, barva oči in las, dolžina las, postava, etnična pripadnost, poklic, izobrazba, letni dohodki, pivske in kadilske navade, podatki o otrocih, religiji

Iskalni profil in druge podrobnosti iskanja: država, regija, okrožje/mesto, poštna številka, osebno pozdravno sporočilo, slike profila, dopolnili podatki za profil iz kategorij »Pogledi na življenje« in »Življenjski slog«

Podatki za transakcijo: ID-stranke, sporočila, datum prve registracije, aktivnost na naši spletni strani, način dostopa (prenosni/namizni računalnik), interna šifra sledenja, datum in čas dostopa, tip in različica brskalnika, operacijski sistem, IP-naslov, ID-naprave, mobilni operater  

Članstvo premium

V okviru članstva premium zbiramo dodatno:

naslov bivališča, priimek, telefonsko številko in podatke o plačilu. Podatke o kreditni kartici posredujemo prek varne povezave našemu pogodbenemu ponudniku plačilnih storitev in jih shranimo anonimno.

 

Namen obdelave podatkov

Zgoraj omenjene osebne podatke bomo uporabljali v naslednje namene:

 • zagotavljanje želenih storitev in želene službe za pomoč strankam;
 • izvedba in upravljanje poslovnih odnosov med nami in vami, npr.: zagotavljanje storitev, skrb za opravljanje plačil, obračuni, izterjava dolgov v namene računovodstva;
 • preverjanje komunikacije med strankami in sodelavci službe za pomoč strankam;
 • pošiljanje informacij v zvezi z novimi oz. dopolnilnimi proizvodi na področju dating be2 S.à.r.l. kot tudi s poslovnimi partnerji podjetja be2 S.à.r.l. (Interdate S.A., 13 rue du Commerce, L-1351 Luxembourg), ter priprava spletnih novic;
 • izvedba anket s kupci; oglaševalskih kampanj, analiz trga;
 • upoštevanje pravnih zahtev (npr. davčnih in podjetniških obveznostih glede hranjena dokumentacije);
 • ohranjanje in zaščita varnosti naših izdelkov ter storitev kot tudi naših spletnih strani z onemogočanjem in odkrivanjem varnostnih tveganj, goljufij ali drugih kaznivih oz. naklepnih dejanj, kot tudi z analizo vsebine;
 • reševanje sporov, izvrševanje veljavnih pogodb in uveljavljanje pravic, ki iz njih izhajajo, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov.

Osebne podatke obdelujemo z namenom izpolnjevanja zgoraj navedenih namenov ter za potrebe vodenja (pogodbenih) poslovnih odnosov z vami. Za pravno podlago obdelave podatkov velja, če ni navedeno izrecno drugače, člen 6 (1) (b) in (f) temeljne uredbe o varovanju osebnih podatkov ali izključno podeljena privolitev skladno s členom 6 (1) (a) temeljne uredbe o varovanju osebnih podatkov.

V primeru obdelave podatkov z drugim namenom, kot je opisano zgoraj, smo zavezani, da vas o nadaljnji obdelavi in novem namenu uporabe podatkov obvestimo. Tako imate možnost ugovora obdelave vaših podatkov v drug namen.

 

Posredovanje podatkov

Vse posredovane podatke bomo obravnavali zaupno. Vaši osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam.

Vaši podatki bodo načeloma dostopni tretjim osebam le, če ste se s tem strinjali oz. smo za posredovanje teh podatkov zakonsko upravičeni in/ali obvezani.

Osebne podatke bomo posredovali na sodišča, davčne organe in nadzornim službam, če bo to pravno dopustno in nujno, v namene upoštevanja veljavne zakonodaje ali uveljavljanja, izvajanja ali zagovarjanja veljavnih pravnih zahtevkov. Uporabili bomo vse ukrepe, da zagotovimo ustrezna in primerna jamstva za zaščito vaših osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke bomo posredovali, če je to za zagotavljanje storitve nujno, v zgoraj omenjene namene na sledeča podjetja oz. kategorije podjetij:

 • insparx GmbH, Erika-Mann-Straße 63, 80636 München, Nemčija. Naš ponudnik storitev je odgovoren za delovanje naše platforme, razvoj programske opreme, službo za podporo in pomoč strankam kot tudi za trženje in distribucijo novic.
 • Ponudnik plačilnih storitev, kupci/izvajajoče banke z namenom izvedbe plačila: na primer https://www.wirecard-cardsolutions.co.uk/privacy-policy/.
 • V primeru neplačil tudi podjetju za izterjavo, da na ta način ščitimo svoje poslovne interese.
 • Sodelujočim partnerskim podjetjem/trženje in spletne novice partnerjev.
 • Podatke smemo posredovati specializiranim ponudnikom storitev za preprečevanje oz. boj proti zlorabam s strani kupcev in/ali tretjih oseb.
 • Ponudnik informacijskih storitev za shranjevanje podatkov v EU.

Podatke posredujemo prejemnikom izven EU le v primeru, kadar je to potrebno zaradi doseganja zastavljenega cilja in le na podlagi standardnih pogodbenih klavzul, ki veljajo v EU, npr. če je podjetje v ZDA uradno potrjeno v skladu z zasebnostnim ščitom EU–ZDA (https://www.privacyshield.gov). Ta zagotavlja, da so vaši podatki tudi v ZDA obdelovani skladno z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov (sklep o ustreznosti Evropske komisije z dne 12. 07. 2017, št. spisa C(2016) 4176 final, ABl L 207/1 z dne 01. 08. 2016).

 

Obdobje hranjenja podatkov

Če pri zbiranju (npr. v okviru privolitve) ni navedeno izrecno obdobje za hranjenje podatkov, bodo osebni podatki zbrisani, če ti več niso potrebni za izpolnjevanje namena hranjena, razen če brisanju nasprotujejo zakonske obveznosti hrambe (npr. v okviru trgovinskih in davčnih obveznosti hrambe).

 

Varnost podatkov

Za zaščito vaših podatkov, ki se hranijo in obdelujejo v našem podjetju, smo uvedli tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, s katerimi podatke zaščitimo pred manipulacijo, izgubo zaupnosti, uničenjem in dostopom nepooblaščenih oseb. Varnostni ukrepi našega podjetja se, skladno s tehnološkim razvojem, ves čas izboljšujejo.

 

Pravice zadevnih oseb: pravica do informiranja, popravkov, izbrisa ali omejitve obdelave vaših osebnih podatkov, pravica do ugovora kot tudi pravica do prenosljivosti podatkov

Na zahtevo vam bomo v pisni obliki in ob upoštevanju veljavne zakonodaje sporočili, če in kateri osebni podatki se shranjujejo v našem podjetju. Če ste registrirani kot uporabnik, vam ponujamo možnost vpogleda v svoje podatke, ki jih lahko po želji spremenite ali izbrišete. Če se kljub našemu prizadevanju za zagotavljanje varnosti in ustreznosti podatkov zgodi, da so shranjene napačne informacije, vi pa kot uporabnik nimate možnosti do popravkov, jih na vašo željo spremenimo mi.

Pravico imate tudi pravico, da od našega podjetja zahtevate omejitev obdelave svojih osebnih podatkov. Poleg tega lahko zahtevate, da podatke, ki ste nam jih dali na razpolago prejmete v strukturiranem, običajnem in strojno berljivem formatu. Imate tudi pravico, da zavrnete obdelavo osebnih podatkov prek našega podjetja.

Poleg tega imate tudi pravico, da zahtevate izbris svojih osebnih podatkov, če to ne nasprotuje zakonskim določilom o hrambi podatkov. Podatke izbrišemo takrat, ko ti niso več potrebni za doseganje namenov, za katere so bili pridobljeni in obdelani, oz. če prekličete svojo privolitev in poleg tega ne obstaja nobena druga pravna podlaga za nadaljnjo obdelavo vaših podatkov. Poleg tega izbrišemo te podatke v primeru, če je njihova obdelava iz nam neznanih razlogov postala nezakonita, npr. če ste zoper takšno obdelovanje vložili ugovor in ob tem ne obstaja noben upravičen prevladujoči interes za njihovo obdelavo. Podatke izbrišemo tudi v primeru, ko smo k temu zakonsko obvezani. Sprejeli smo tudi tehnične ukrepe, ki nam omogočajo, da o zahtevi za izbris oz. za spremembo vaših osebnih podatkov obvestimo vse prejemnike teh podatkov. To velja le v primeru, če smo te podatke razkrili oz. jih javno objavili. Izbrisane bodo vse povezave, kopije in izvodi vaših osebnih podatkov.

Če ste privolili obdelavi vaših osebnih podatkov, imate z veljavnostjo za prihodnost vedno pravico do preklica privolitve. S preklicem privolitev obdelava podatkov v preteklosti ni nezakonita.

Posredovanje podatkov na naše podjetje je prostovoljno. Vendar pa so ti podatki pomembi za nadaljnjo sklenitev pogodbe oz. odgovor na vaša povpraševanja. Če vaših podatkov ne želite razkriti, pod določenimi pogoji ne moremo skleniti pogodbe oz. ne moremo odgovoriti na vaša povpraševanja. Za sklenitev pogodbe je zagotavljanje podatkov nujno.

Kontaktni podatki uradne osebe, odgovorne za varstvo podatkov za naše podjetje so:

[email protected] ali po navadni pošti

be2 S.à.r.l. Academic Singles Varuh osebnih podatkov 13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
Luxembourg

Pridržana vam je tudi pravica do pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov glede obdelave podatkov v našem podjetju.

Za naše podjetje pristojen organ za varstvo podatkov je:

Commission nationale pour la protection des données

1, avenue du Rock’n’Roll L-4361 Esch-sur-Alzette Luksemburg

Tel.: (+352) 26 10 60 -1 www.cnpd.lu

Kot oseba, na katero se nanašajo obdelovani podatki, se lahko obrnete tudi na lokalni nadzorni organ za varstvo podatkov v svoji državi: (https://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080).

 

Novice

Ob prijavi za prejemanje novic našega podjetja, bomo od vas vnesene podatke uporabili izključno v te namene.

Za veljavno registracijo potrebujemo ime in aktiven e-poštni naslov. Za preverjanje, da je prijava prišla resnično iz e-poštnega naslova lastnika naslova, bomo uporabili postopek »double-opt-in«. Potrditev naročila novic se protokolira z odgovorom, ki ga prejmemo prek poslanega potrditvenega e-sporočila. Podatki se uporabljajo izključno za pošiljanje novic.

Vašo privolitev hranjenja podatkov in njihovo uporabo za namene pošiljanja novic lahko kadar koli prekličete. V vseh novicah boste v zvezi s tem našli ustrezno povezavo. Poleg tega pa lahko novice kadar koli odjavite tudi neposredno prek e-pošte na [email protected] ali navadne pošte na naslednji naslov:

be2 S.à.r.l. Academic Singles Služba za podporo in pomoč strankam 13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
Luxembourg  

Protokoli

Če dostopate na domačo stran našega podjetja, bo vaš spletni brskalnik iz tehničnih razlogov na spletni stražnik našega podjetja samodejno posredoval naslednje podatke (v nadaljevanju »protokoli«), ki so v našem podjetju vneseni v dnevniške datoteke (Logfiles):

 • datum in čas dostopa, URL spletne strani napotitve, priklicana datoteka, prenesena količina podatkov, tip brskalnika in različica brskalnika, operacijski sistem, IP-naslov, ime domene dostopa vašega ponudnika interneta

Tukaj gre izključno za informacije, ki ne omogočajo nobenega sklepanja na fizično osebo. S tehničnega vidika so te informacije nujne, saj so z njimi od vas želene vsebine spletnih strani pravilno prikazane, potrebne pa so tudi za uporabo internetnih ponudb. Protokoli se vrednotijo izključno za statistične namene izboljšanja spletnega prikaza našega podjetja ter optimizacije s tem povezane tehnologije. V nadaljevanju se protokoli izbrišejo.

Protokoli se shranjujejo ločeno od drugih podatkov, ki jih v okviru uporabe zbira naše podjetje.

 

Uporabniški profili s psevdonimom ali anonimni uporabniški profili

Academic Singles daje podatke o obnašanju strank v okviru uporabe storitev Academic Singles v analize in kreira uporabniške profile s psevdonimom ali anonimne uporabniške profile. Vrednotenje uporabniških profilov ni vezano na osebo temveč je anonimno oz. vezano na psevdonim. Analiza je namenjena izboljšavi naših storitev.

 

Analize na osnovi sledenja, orodja za ponovno trženje

Ker našo ponudbo neprestano izboljšujemo in optimiziramo, uporabljamo tako imenovane tehnologije sledenja.

 

Google Analytics:

Academic Singles uporablja tudi Google Analytics, t.j. storitev za analizo spletnih strani podjetja Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irskla (v nadaljevanju »Google«). Storitev Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, torej besedilne datoteke, ki se shranijo na strankinem računalniku in kupcu omogočajo analizo uporabe spletne strani. Prek piškotkov ustvarjene informacije o uporabi te spletne strani (vključno z IP-naslovom) se prenesejo na Googlov strežnik, kjer se tudi shranijo. Podjetje Google bo te informacije uporabilo za oceno uporabe spletne strani s strani kupca, za pripravo analiz spletnih aktivnosti za lastnika spletnih strani in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani in interneta. Podjetje Google te informacije po potrebi prenese na tretjo osebo, če je to zakonsko predpisano ali pa so te informacije po naročilo Googla obdelane s strani tretje osebe. Podjetje Google nikakor ne vzpostavilo povezav med IP-naslovi strank in drugimi Googlovimi podatki. Stranka ima pravico, da z ustrezno nastavitvijo brskalnika prepreči namestitev teh piškotkov; vsekakor se stranko v tem primeru tudi obvesti, da po potrebi ne bo mogla v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se stranka strinja z obdelavo prek Googla pridobljenih podatkov na prej opisan način in za prej omenjen namen. Več informacij o storitvi Google Analytics in varstvu osebnih podatkov najdete na strani https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Naša analiza uporabnikov uporablja Universal Analytics. To nam omogoča, da pridobimo informacije o uporabi naših ponudb na različnih napravah ("Cross Device"). Uporabljamo ID uporabnika psevdonima s tehnologijo piškotkov, ki ne vsebuje osebnih podatkov in podatkov ne pošilja Googlu. Zbiranje in shranjevanje podatkov lahko kadarkoli izklopite s vtičnikom za brskalnik Google (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?). Ta opt-out se mora izvesti na vseh sistemih, ki jih uporabljate, na primer v drugem brskalniku ali v mobilni napravi. Več informacij o storitvi Universal Analytics najdete tukaj: https://support.google.com/analytics/answer/2838718?

Omogočene so naslednje funkcije oglaševanja Google Analytics:

 • ponovno trženje s storitvijo Google Analytics;
 • poročanje o učinkih prikaznega omrežja Google;
 • poročanje o demografskih podatkih in zanimanjih za storitev Google Analytics;
 • celostne storitve, ki zahtevajo, da Google Analytics zbira podatke preko oglaševalskih piškotkov in identifikatorjev.

Te funkcije oglaševanja omogočajo storitvi Google Analytics zbiranje podatkov o vašem prometu preko oglaševalskih piškotkov (več informacij na https://www.google.com/policies/technologies/types/) in identifikatorjev Google, poleg podatkov, zbranih s standardnim izvajanjem storitve Google Analytics.

Google Ads (Remarketing)

Poleg navedenega Academic Singles v okviru storitve Google Ads uporablja funkcijo ponovnega trženja (remarketing). Spletni program za prodajo in trženje Google Ads je program podjetja Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irskla (»Google«). S funkcijo remarketinga lahko uporabnikom naše spletne strani na drugih spletnih straneh pod okriljem omrežja Google Display (na samem Googlu, tako imenovani »Googlovi oglasi«, ali na drugih spletnih straneh) prikazujemo oglasna sporočila, ki ustrezajo njihovim zanimanjem. Zato analiziramo interakcijo uporabnikov naše strani, npr. sledimo oglasom oz. ponudbam, za katere se je uporabnik zanimal, in mu tako tudi po obisku naše spletne strani prikažemo ciljno usmerjena oglaševalska sporočila na drugih spletnih straneh. V ta namen Google shrani številko v brskalnikih uporabnikov, ki obiskujejo določene storitve Googla ali spletnih strani omrežja Google Display. Obiski teh uporabnikov se shranjujejo prek te, kot »piškotek« označene številke. Številka je namenjena nezmotni identifikaciji spletnega brskalnika na nekem točno določenem računalniku in ne identifikaciji osebe. Prek piškotkov zajete informacije o uporabi naše spletne strani (vključno z IP-naslovom) se načeloma prenesejo na Googlov strežnik, kjer se tudi shranijo. Opozarjamo vas da je bil Google Ads (Remarketing) na tej spletni strani razširjen s kodo »gat._anonymizeIp();«, ki zagotavlja anonimen zajem IP-naslovov (tkim. IP-Masking). Vaš naslov se tako po našem naročilu s strani Googla zajame samo v skrajšani obliki, kar zagotavlja anonimnost in ne omogoča nobenega sklepanja o vaši identiteti. V primeru aktivacije anonimnega IP-naslova na tej spletni strani bo vaš IP s strani Googla znotraj držav članic Evropske unije ali v državah pogodbenicah evropskega gospodarskega prostora pred tem skrajšan. Samo v izrednih primerih se celoten IP-naslov prenese na Googlov server v ZDA, kjer ga tudi skrajšajo.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika; vas pa opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celoti. Poleg tega lahko z vašimi zanimanji povezane oglase na Googlu kot tudi z vašimi zanimanji povezane oglase na spletu (znotraj Googlovega omrežja) v vašem brskalniku deaktivirate pod www.google.com/settings/ads, pod točko »Nastavitve deaktivacije« in kliknete na link »Deaktivacija«. Nadalje lahko oglase, povezane z vašimi zanimanji dekativirate tudi prek https://www.networkadvertising.org/choices/?partnerId=1/ zavrnete sodelovanje prek piškotkov »opt-out«, v ta namen se na vašem računalniku pojavi piškotek opt-out.

Google Firebase

Academic Singles uporablja Google Firebase, storitev, ki jo nudi podjetje Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irskla (Google). Google firebase uporablja tehnologijo sledenja, ki nam omogoča analizirati uporabo naše aplikacije. V ta namen se informacije o uporabi aplikacije zbirajo in pošiljajo podjetju Google, kjer se lokalno hranijo. Google uporablja v ta namen ID oglaševalca vaše naprave. Več informacij o Google Firebase in varstvu podatkov lahko najdete na https://www.google.com/policies/privacy/ in https://firebase.google.com/. Podjetje Google je certificirano za zaščito zasebnosti (Privacy Shield). Z ID oglaševalca lahko upravljate v nastavitvah svoje naprave (iOS: Zasebnost > Oglaševanje > Omejitev sledenja oglasov; Android: Račun > Google > Oglasi).

Firebase se uporablja tudi za posredovanje potisnih obvestil (poznanih tudi kot sporočila znotraj aplikacij), pri čemer gre za sporočila, ki so prikazana le znotraj aplikacije. Vaši mobilni napravi je v ta namen dodeljena skrivna potisna referenca, ki služi kot naslov za potisna obvestila ali sporočila znotraj aplikacije. Vsebino potisnih obvestil lahko aktivirate ali deaktivirate kadarkoli, tako da storite naslednje: (1) Ko je aplikacija nameščena, jo lahko na svoji napravi najdete pod Nastavitve > Aplikacije. Nato lahko pod Nastavitve aplikacij > Obvestila kadarkoli urejate vsebino potisnih obvestil. (2) Vsebino potisnih obvestil lahko urejate tudi pod Nastavitve > Obvestila.

Aplikacija za pametne telefone Academic Singles uporablja orodje Crashlytics, ki je del Google Firebase, za protokoliranje izpadov delovanja aplikacije. Ne posredujejo se osebni podatki. V »Crash-Reports« se kreirajo in pošiljajo sprotna poročila o izpadih z natančno navedenimi mesti v kodi in informacijah o napravah, kar poenostavlja popravke in izboljšuje rezultat t.j. stabilnost aplikacije. Izjavo o varstvu podatkov ob uporabi orodja Crashlytics najdete tukaj: https://www.google.com/policies/privacy/

Tehnologija adjust

Academic Singles uporablja tudi tehnologijo za analizo »adjust«, podjetja adjust GmbH, Saarbrücker Str. 37A, 10405 Berlin (“adjust”). Tehnologija adjust za analizo pri tem uporablja IP in Mac-naslove uporabnikov, ki so prijavljeni izključno kot anonimni uporabniki. Zaključki o identiteti fizične osebe niso možni.

ID oglaševalca

Za namene sledenja in oglaševanja za naprave Apple, uporablja aplikacija Academic Singles ID oglaševalca, poznanega tudi kot "identifikator oglaševalca" (IDFA), in "ID oglaševalca za operacijski sistem Android" (ID oglaševalca) za naprave, ki uporabljajo izdelke in storitve Google (v nadaljevanju kot "ID oglaševalca"). ID oglaševalca lahko uporabnik deaktivira. Pri napravah z operacijskim sistemom iOS lahko to storite tako, da pod Zasebnost > Oglaševanje izberete možnost "Brez sledenja oglasov". Pri napravah z operacijskim sistemom Android to storite tako, da pod "Nastavitve Google" (ali pod "Nastavitve" in nato pod "Google") kliknete na "Oglasi" in nato izberete možnost "Izključite prilagajanje oglasov". ID oglaševalca je skrivna.

Več informacij, vključno s politiko o zasebnosti uporabnikov Apple, lahko najdete tukaj: https://www.apple.com/legal/privacy/  

Več informacij, vključno s politiko o zasebnosti google, lahko najdete tukaj: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

iAD Framework

Za namene sledenja in oglaševanja orodja Search Ads podjetja Apple, uporablja Academic Singles iOS aplikacijo iAD Framework (Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, CA 95014, USA). Več informacij, vključno s politiko o zasebnosti podatkov podjetja Apple o orodju Search Ads, lahko najdete tukaj: https://searchads.apple.com/privacy/

Smartly

Academic Singles uporablja orodje Tool Smartly.io za kreiranje in upravljanje Facebookovih in Instagramovim oglaševalskih sporočil. Smartly.io je storitev podjetja Solutions Inc. mit Sitz in Elielinaukio 2 G, 00100 Helsinki, Finska. Tokoj, ko je uporabnik zaradi klika na oglasno sporočilo Academic Singles na Facebooku ali Instagramu preusmerjen na stran Academic Singles, se lahko prevzamejo in na Facebook posredujejo naslednji podatki: 1) Identifikacija oglasnih sporočil na Facebooku, 2) Čas klika na oglasno sporočilo na Facebooku. Smarty lahko zdaj prikliče podatke, ki niso osebni podatki in niso agregirani. Naj omenimo še to, da smo za uporabo orodja, ustrezne nastavitve nastavili tako, da na Smartly ne bodo posredovani nobeni osebni podatki uporabnika. Mimogrede, boste našli dodatne informacije v zvezi z varstvom osebnih podatkov na Smartly.io tukaj https://cdn2.hubspot.net/hubfs/1570479/Privacy%20Policy/Smartly.io%20Privacy%20Policy.pdf?t=1541065391182

Obiskovalci Facebook-a po meri – Facebook Pixel

Znotraj naših storitev, za namene naših zakonitih interesov na področju analiz, optimizacije in ekonomske dejavnosti našega poslovanja, uporabljamo tako imenovan kodni zapis "Facebook-Pixel" podjetja Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, ZDA ("Facebook"). Ta lahko sledi vedenju uporabnikov, npr. po kliku na oglas Facebook-a. Ta metoda se uporablja za ovrednotenje učinkovitosti Facebook-oglaševanja za namene statističnih in tržnih raziskav in lahko dodatno pripomore k optimizaciji bodočih oglaševalskih prizadevanj. V sklopu obiskovalcev Facebook-a po meri, Facebook-u ne posredujemo nobenih podatkovnih zapisov, še posebej ne e-poštnih naslovov naših uporabnikov - šifriranih ali dešifriranih.

Podatki, zbrani v okviru uporabe Pixel so za nas anonimni, prav tako nam podatki ne razkrivajo nobenih informacij o identiteti uporabnikov. Vendar pa podatke shranjuje in obdeluje Facebook, tako da je povezava med zadevnim uporabniškim profilom mogoča in Facebook lahko v skladu s svojimi smernicami o uporabi podatkov le-te uporabi v lastne oglaševalske namene (https://sl-si.facebook.com/about/privacy/). Facebook-u in njegovim podružnicam lahko omogočite prikaz oglasov na Facebook-u in izven njega. V ta namen se lahko v vaš računalnik shranijo piškotki. Veljavne informacije o Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) lahko najdete tukaj: https://sl-si.facebook.com/business/gdpr.

Če želite onemogočiti obiskovalce po meri za spletno stran Facebook, lahko to storite tukaj: https://sl-si.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Da to storite, morate biti prijavljeni.

Če želite uporabo piškotkov na svojem računalniku deaktivirati, lahko svoj spletni brskalnik nastavite tako, da se piškotki v prihodnje ne bodo več shranjevali na računalnik, ali da lahko že shranjene piškotke izbrišete. Vendar pa lahko izključitev vseh piškotkov pomeni, da nekaterih funkcij na naši spletni ne bo več mogoče izvrševati. Poleg tega je na voljo več aplikacij, ki preprečujejo pošiljanje podatkov Facebook-u. Te aplikacije lahko uporabite, če želite posredovanje podatkov Facebook-u onemogočiti.

V tem brskalniku imate poleg tega tudi možnost izključitve sledenja, ki ga izvaja Facebook Pixel. Da to storite, kliknite tukaj: Deaktiviraj Facebook Pixel za ta brskalnik. V vaš brskalnik bo dodan piškotek izključitve, ki bo preprečil zbiranje vaših podatkov vsakič, ko boste v prihodnje obiskali to spletno stran.

Facebook-Connect

Ponujamo vam možnost, da se za naše storitve prijavite prek Facebook-Connect. Facebook Inc., 1 Hacker Way, 94025 Menlo Park, CA, ZDA, Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska. Na ta način dodatna registracija ni mogoča. Za prijavo boste preusmerjeni na Facebookovo stran, kjer se lahko prijavite s svojimi uporabniškimi podatki. Prek teh se povežeta vaš profil na Facebooku in naša storitev. S povezavo nam bo Facebook Inc. samodejno posredoval naslednje informacije: Starostna skupina, datum rojstva, e-pošta, ime, priimek, spol, Facebook ID, povezava do profila Facebook, jezik, fotografija, časovni pas, potrjen Facebook profil, žeton za dostop, podpisana prošnja.

Od teh podatkov bomo uporabili izključno: vaš rojstni datum, e-poštni naslov, ime, spol, fotografijo, žeton za dostop, podpisano prošnja. Te informacije so nujno potrebne za sklenitev pogodbe, saj vas lahko samo tako identificiramo.

Dodatne informacije k Facebook-Connect in nastavitvam za varovanje zasebnosti najdete podDatenschutzhinweisenhttps://facebook.com/about/privacy in Nutzungsbedingungenhttps://facebook.com/legal/terms podjetja Facebook Inc.

 

Facebook SDK

Poleg tega uporabljamo tudi Facebookovo razvojno orodje SDK, podjetja Facebook Inc., 1 Hacker Way, 94025 Menlo Park, CA, ZDA, Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska (»Facebook SDK«). Facebookova SDK omogoča anonimno ocenjevanje obnašanja uporabnikov ter oceno aktivnih uporabnikov in njihovega obnašanja (npr. izmere njihovih objav, odgovorov, glasovanj). S tem na noben način nimamo dostopa do Facebookovih podatkov ali Facebookovih uporabniških računov. Za več informacij v zvezi s Facebook SDK, glejte https://developers.facebook.com/docs/ios in https://developers.facebook.com/docs/android.

Taboola

Ta spletna stran uporablja tehnologijo za odkrivanje vsebine Taboola, da vam priporoči druge spletne vsebine, katere vas morda zanimajo. Za pripravo teh priporočil Taboola zbira podatke o vaši napravi in vašemu vedenju na tej spletni strani (in drugih partnerskih spletnih mestih) s piškotki in podobnimi tehnologijami. Če želite izvedeti več, si oglejte Politiko zasebnosti storitve Taboola (https://www.taboola.com/privacy-policy) ali kliknite tukaj (https://www.taboola.com/privacy-policy#optout), da zavrnete to možnost.

Verizon Media – Yahoo

To spletno mesto uporablja tehnologijo za odkrivanje vsebine podjetja Verizon Media – Yahoo, da vam lahko priporoči druge spletne vsebine, ki vas morda zanimajo. Za zagotovitev teh priporočil podjetje Verizon Media – Yahoo zbira podatke o vaši napravi in vašem vedenju na tem spletnem mestu (in drugih partnerskih spletnih mestih) z uporabo piškotkov in podobnih tehnologij. Za več informacij glejte pravilnik o zasebnosti podjetja Verizon Media – Yahoo (https://www.verizon.com/about/privacy/full-privacy-policy) ali kliknite »stran z nastavitvami zasebnosti« v računu My Verizon, da zavrnete to možnost.

Cloudflare

Da bi zaščitili pred napadi in zlonamernimi roboti ter optimizirali čas nalaganja naših spletnih strani, uporabljamo storitve našega tehnološkega partnerja Cloudflare, Inc., 101 Townsend St, San Francisco, CA 94107, USA. Vsi podatki, preneseni na to spletno mesto ali s tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), se obdelajo na svetovnem spletu ("omrežje za dostavo vsebin") pri Cloudflare. Privzeto je uporabljen najbližji podatkovni center. Cloudflare upravlja podatkovne centre znotraj EU. Za podatkovne centre izven EU veljajo “EU standardnih pogodbenih klavzulah”. Da bi bili prepoznani in preprečeni napadi, Cloudflare hrani podatke o dostopu, ki so nato običajno izbrisani v 4 urah, a najkasneje v 3 dneh. Za več informacij o politiki zasebnosti pri Cloudflare obiščite: https://www.cloudflare.com/security-policy.  Podrobnosti o tem, kaj točno hranijo pri Cloudflare najdete tukaj: https://blog.cloudflare.com/what-cloudflare-logs/.  Z uporabo te spletne

strani se strinjate z obdelavo zbranih podatkov s strani Cloudflare, kot je opisano zgoraj.

Avtomatizirana obdelava

To se izvaja za ločevanje strank v različne ciljne in uporabniške skupine, med drugim tudi za pošiljanje glasil s predstavitvijo izdelkov in storitev podjetja Academic Singles določenim ciljnim skupinam ali za oglaševanje na podlagi zanimanja teh ciljnih skupin in za prilagojeno zagotavljanje storitev, ponudb in popustov, ki izpolnjujejo zahteve strank. Pravno podlago predstavlja zakoniti interes podjetja Academic Singles za neposredno trženje in oglaševanje lastnih izdelkov.

Podjetje Academic Singles uporablja avtomatizirano obdelavo tudi za prepoznavanje vzorcev goljufij in preprečevanje zlorabe spletnih mest. V ta namen se obdelujejo naslednji podatki: podatki o profilu, podatki o uporabi, geografski podatki, podatki o plačilih in nakupih ter osebni podatki, ki se pridobijo v zvezi z registracijo, izvedbo testa osebnosti in profilom, uporabo naše storitve in med postopkom nakupa. Podatki se strnejo pod psevdonimom in primerjajo z zgodovinskimi podatki v avtomatiziranem testu. V primeru suma zlorabe uslužbenec pregleda informacije, vključno z zadevnim profilom in njegovimi podatki, ter morebitne prijavljene kršitve pogodbe s strani drugih članov. Če odkrijemo nezakonite ali nepooblaščene dejavnosti znotraj naše storitve ali zunaj nje, se izvedejo ukrepi, ki lahko znatno vplivajo na uporabnika (vključno z začasno onemogočitvijo in zaprtjem računa). Pravno podlago predstavlja zakoniti interes podjetja Academic Singles in članov storitve Academic Singles, da se prepreči zloraba storitve Academic Singles s strani tretjih oseb za pogodbena in/ali protipravna dejanja.

Komunikacija med člani
 
Academic Singles ponuja članom Premium v nekaterih državah funkcijo komunikacije z drugimi člani prek videoklepeta. Storitev zagotavlja ponudnik s sedežem v ZDA, pri čemer se upoštevajo predpisi o obdelavi naročil iz Splošne uredbe o varstvu podatkov. Videoklepet med uporabniki je šifriran. Video- in avdiovsebine se ne shranjujejo. Pri uporabi videoklepeta se ponudniku storitve pošljeta naslov IP in ID stranke. Ponudnik storitve shrani čas in trajanje videoklepeta za namene obračunavanja. Pri tem Academic Singles ne zbira ali prenaša nobenih drugih podatkov. Uporaba funkcije videoklepeta je izključna odločitev stranke.

Piškotki

Del storitve Academic Singles zahteva tudi uporabo tako imenovanih »piškotkov«. Academic Singles strankam izrecno svetuje uporabo piškotkov.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se sočasno omejeno shranijo v delovni spomin računalnika (tako imenovani »sejni piškotki«) ali na trdi disk računalnika (tako imenovani »trajni piškotki«). Piškotki vsebujejo npr. informacije o dosedanjem brskanju uporabnika na ustreznem strežniku ter o tem, katere ponudbe si je ogledal ali za katere možnosti plačila se je dogovoril pri dosedanjem poslovanju. Glavna naloga piškotkov je po eni strani ta, da na podlagi shranjevanj osebnih nastavitev na spletnih straneh pripravijo ponudbo, posebej prikrojeno za stranko, po drugi pa omogočijo kar se da udobno uporabo strežnika, saj stranka lahko samo na ta način obišče spletne strani ne da bi pri tem morala ponovno nastavljati vse nastavitve. Toda, piškotki se ne uporabljajo zato, da bi sami izvajali programe ali celo na računalnik stranke namestili viruse.

Academic Singles uporablja sejne piškotke, partnerske in affiliate-cookies ter trajne piškotke.

 

Sejni piškotki:

Academic Singles uporablja tako imenovane »Sejne piškotke«. Ti se ne shranjujejo na trdem disku stranke in se izbrišejo, ko zapustite brskalnik. Uporabljajo se predvsem za preverjanje pristnosti ob prijavi (login) med postopkom registracije.

 

Partnerski in affiliate-cookies:

Nadalje Academic Singles uporablja tako imenovane partnerske piškotke oz. »Affiliate-Cookies«. To so piškotki, ki se naložijo, ko stranka prek oglasne platforme sodelujočega partnerja dostopa do storitev Academic Singles. Namenjeni so obračunu sodelujočega partnerja in ne vključujejo nobenih osebnih podatkov stranke. Piškotki bodo samodejno izbrisani z registracijo stranke na spletni strani Academic Singles ali po poteku njegove življenjske dobe.

 

Trajni piškotki:

Academic Singles uporablja tako imenovane »trajne piškotke« za shranjevanje osebnih nastavitev uporabnika, ki jih je vnesel pri uporabi storitve Academic Singles. S tem po eni strani zagotovimo, da stranka pri ponovnem obisku spletnih strani Academic Singles le-te odpre s svojimi osebnimi nastavitvami, po drugi strani pa omogočimo samodejno prepoznavanje statusa članstva stranke ter informacije o tem, ali je član že videl določene informacije in oglase ter ali je sodeloval v kakšni anketi. Uporaba trajnih piškotkov je namenjena personificiranju in izboljšanju storitev Academic Singles.

 

Strani poslovnih partnerjev:

Ko je v storitev Academic Singles vgrajena v spletno stran sodelujočega partnerja, imajo tudi ti možnosti, uporabljati piškotke. Academic Singles tega ne nadzoruje in ni odgovoren za načine ravnanja teh sodelujočih partnerjev. Za lastno varnost zato Academic Singles svojim strankam svetuje, da se o varstvu osebnih podatkov zadevnih partnerskih podjetij pozanimajo same. Enako velja, ko stranka prek spletne strani Academic Singles ali aplikacije odpre spletno stran sodelujočega partnerja.

Večina brskalnikov je standardno nastavljenih tako, da sprejmejo piškotke. Stranka pa ima vseeno pravico in možnost, da svoj brskalnik nastavi tako, da ta piškotke zavrača ali pa vsaj pred njihovo namestitvijo zahteva strankino potrditev. Če se stranka odloči zavrniti oz. izklopiti piškotke, se lahko zgodi, da bo obseg storitev Academic Singles zmanjšan in vse ponudbe ne bodo delovale brezhibno.

 

Izjava o privolitvi

S sklenitvijo pogodbe potrjujem, da se strinjam z zbiranjem in obdelavo svojih osebnih podatkov v zgoraj omenjene namene prek be2 S.à.r.l., 13 rue du Commerce L-1351 Luxembourg Luxembourg ali prek tretjih oseb, ki delujejo v imenu ali po naročilu be2 S.à.r.l..

Obveščen/-a sem bil/-a o tem, da je podjetje be2 S.à.r.l. privolitev tudi uradno vpisalo.

Poleg tega so me seznanili, da bodo v okviru zgoraj navedenih namenov osebni podatki, ki se zbirajo o meni, obdelani ob upoštevanju temeljne uredbe o varovanju osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov).

Seznanjen/-a sem, da je obdelava mojih podatkov prostovoljna in da lahko privolitev o obdelavi svojih podatkov brez kakršnih koli posledic zavrnem oz. z veljavnostjo za prihodnost kadar koli prekličem.

Za preklic zadostuje e-poštno sporočilo z navedbo e-poštnega naslova s katerim sem registriran/-a pri podjetju be2 S.à.r.l. in države katere storitev Academic Singles stranka uporablja, kot tudi uporabniškega imena (opcijsko: stranki dodeljena ID za vzpostavitev stika). Navedeno pošljite na:

[email protected]

Seznanjen/-a sem bil/-a tudi o tem, da lahko preklic pošljem tudi po faksu na številko: +49 89 95 46 41 05 ali pisno na be2 S.à.r.l., Academic Singles Kundenservice / Einwilligungswiderruf bzw. Datenberichtigung, 13 rue du Commerce L-1351 Luxembourg Luxembourg.

 

Privolitev v obdelavo podatkov za namene oglaševanja

Strinjam se s tem, da mi podjetje be2 S.à.r.l. poslal ali prikazal prilagojene informacije o novih ali dopolnilnih dating izdelkih. Navedeno vključuje tudi oglaševalske materiale partnerskih podjetij podjetja be2 S.à.r.l..

Seznanjen/-a sem bil/-a, da lahko svojo privolitev za shranjevanje podatkov in njihovo uporabo v namene pošiljanja oglaševalskih materialov prekličem kadar koli, brez negativnih posledic zame ter brezplačno z veljavnostjo za prihodnost. Za preklic zadostuje e-poštno sporočilo na [email protected], z navedbo e-poštnega naslova s katerim sem registriran/-a pri podjetju be2 S.à.r.l. in države katere storitev Academic Singles stranka uporablja, kot tudi uporabniškega imena (opcijsko: stranki dodeljena ID.za vzpostavitev stika).

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabnosti. Z uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij o piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete tukaj.